zon 13 oktober 2024
1-2
Reutum

Reutum doet goede zaken bij Luctor et Emergo

Na twee gelijke spelen mocht Reutum een derde poging wagen om een overwinning te behalen. Eerder dan normaal verzamelde de selectie zich op het sportcomplex om gezamenlijk een gedeelte van de wedstrijd van Reutum 2 te bekijken. Toen de selectie aankwam op sportpark De Horst, bleek dat Reutum 2 in de eerste 10 minuten al drie keer had gescoord. De eerste driepunter was na het laatste fluitsignaal een feit.

Luctor, dat inmiddels ook een vrij weekend had gehad, stond één punt onder Reutum en hunkerde ook naar een overwinning om een sprong op de ranglijst te maken.

Om 14:00 klonk het eerste fluitsignaal van de jonge arbiter uit Oldenzaal. Luctor toonde in de eerste minuten al direct de intentie om van achteruit op te bouwen. Reutum stond collectief klaar om de juiste druk te zetten, waardoor er een paar ballen over de zijlijn gingen, maar vooral ook om de bal te veroveren en richting het doel te gaan. Stijn was de eerste die van een foutje in de opbouw leek te profiteren. Dani blokte een pass die bij Stijn in de loop terechtkwam. Stijn kapte de laatste verdediger uit om met links uit te halen, maar hier ontbrak precisie waardoor de bal ruim over ging.

De aanvallers van beide teams doken een paar keer gevaarlijk achter de laatste verdedigingslijn op om een steekpass te ontvangen, maar hierdoor kwamen de aanvallers in buitenspelpositie waardoor er geen kans kon worden gecreëerd.

Na 12 minuten spelen controleerde Jordi een lastige bal om deze daarna bij Mats af te leveren. Mats speelde zich goed vrij en kreeg daardoor de kans om aanvallend te denken. Mark zakte keurig in om als afspeelmogelijkheid te fungeren. Mats versnelde door om gevaarlijk te worden, maar zorgde vooral voor ruimte waar Mark in dook. Mark versnelde om vervolgens een tegenstander te snel af te zijn en net buiten de 16 een schot te lossen. Dit deed hij op droge wijze, laag in de hoek, waardoor de keeper van Luctor kansloos was.

Uit een lange bal vanuit de laatste linie kwam de handige Sten Middelkamp in balbezit rondom de 16 van Reutum. Hij zette vanuit hier een aanval op om later een medespeler de 16 in te sturen. Deze kon aan de zijkant van het doelgebied afwerken, maar gelukkig stond doelman Kevin Tulk goed opgesteld om dit schot over de achterlijn te werken. Even later mocht Luctor een corner nemen, deze werd kort genomen waarna dezelfde Sten Middelkamp een actie maakte om vanaf de 16 te schieten. De actie was prima, maar het schot ging vlak naast.

Na deze kansen voor Luctor was het de beurt aan Reutum. Reutum nam een vrije trap op het middenveld kort om opnieuw op te bouwen. Het spel werd snel gekanteld en de vrije man werd gevonden op het middenveld. Deze prima opzet leidde tot niets omdat de bezetting voor het doel niet op orde was. Uit de daaropvolgende uittrap ging Luctor een aantal combinaties aan. Mats loerde goed op een fout en veroverde de bal om daarna Mark op pad te sturen. Weer deed Mats goed mee en zocht diepte richting de achterlijn. Daar aangekomen zocht hij naar de spelers voor het doel en vond Jaap. Jaap, die nog voor de eerste paal uitkwam, toucheerde de bal met veel gevoel waardoor de keeper kansloos was en de bal bij de tweede paal binnen rolde.

Reutum kwam voor rust wat onder druk te staan, maar Kevin die alert was, wist de ballen tussen het doel en de verdediging goed op te pakken. Zo was hij bij een indraaiende bal net iets eerder bij de bal dan de inlopende Luctor-spits, waardoor een goede mogelijkheid onschadelijk werd gemaakt. Hieruit volgde wel een corner die kort werd genomen en eindigde aan de andere kant van het veld. Deze bal werd opgepakt en goed indraaiend op het doel in de 16 gebracht. Het leek erop dat deze nog geraakt zou worden, maar niets was minder waar. De bal stuiterde nog een keer en tot ieders verbazing viel de voorzet eenvoudig binnen. Toch was Luctor nog dichtbij de gelijkmaker toen een afgezwaaide vrije trap op doel werd gekopt en net voordat deze de 5-meterlijn passeerde nog geraakt werd door een Luctor-voet. Kevin reageerde uitstekend en tikte de bal naast. Kort hierna gingen de ploegen rusten met een 1-2 stand.

Beide ploegen kwamen rustig uit de kleedkamer, wat nog niet zorgde voor erg grote kansen vlak na rust. De eerste mogelijkheid was voor Jaap. Dani ging de combinatie aan met Mark, die op zijn beurt Jaap achter de verdediging zocht. Jaap kon nog afwerken, maar er ontbrak kracht om tot een echt gevaarlijke kans te komen. Toch had Reutum de score in de tweede helft moeten openen. Een keurige opbouw van achteruit begon bij de prima spelende Jordi Lammerink die de bal naar Stan speelde. Mark kwam in de bal om vervolgens door te draaien en op te stomen. Jaap pakte op het juiste moment diepte om één-op-één met de keeper te komen. Hij kwam wat naar links uit om vervolgens met een stiftje binnen te werken, helaas raakte Jaap de bal iets te veel met de buitenkant van zijn voet, waardoor de bal rakelings langs de paal rolde.

Even later was Luctor gevaarlijk via een van hun specialiteiten, de ingooi. De bal werd snel gegooid en vervolgens voorgezet, hierbij raakten twee Reutum-verdedigers elkaar, waarna een Luctor-speler mocht afwerken. Wederom stond Kevin goed opgesteld om de inzet te pareren. Even later was het een centrale verdediger van Luctor die met een lange bal de spits in de loop wist te bereiken. Hij ging richting doel met Stan naast zich, maar werkte vanaf de 16 de stuiterende bal roekeloos af, waardoor deze in de ballenvanger terechtkwam.

Met veel opportunisme zorgde Luctor ervoor dat het voor Reutum nog aardig billenknijpen werd. Na 98 minuten spelen vond de goed leidende heer Nijhuis het voldoende en floot voor de laatste keer in deze sportieve wedstrijd, waarin het niet nodig was om inkt op gele prenten te verspillen. Gelukkig wist Reutum de overwinning met veel strijd over de streep te trekken. Reutum mag zich nu bij de middenmoot voegen, waar men ten opzichte van de meeste andere teams een wedstrijd minder heeft gespeeld.

Volgende week mag Reutum haar best doen om voor de eerste thuisoverwinning van dit seizoen te gaan tegen AVC La Première uit Almelo.