Programma - Uitslagen 30 mei tm 2 juni 2024
Terug
Programma - Uitslagen 30 mei tm 2 juni 2024
Laatst bijgewerkt:

Het doek is helaas gevallen voor Reutum 1. In de eerste ronde van de nacompetitie werd met 3-1 verloren van SC Rheden. Hierdoor is degradatie naar de vierde klasse een feit. In het seizoen 2014-2015 kwam Reutum 1 voor het laatst op dit niveau uit.
We mogen als kleine vereniging met trots terug kijken dat we acht jaar Derde Klasse  en zelfs 1 jaar Tweede klasse hebben gespeeld. Dat had in 2015 niemand verwacht.

Voorbeschouwing:

Circus nacompetitie strijkt wederom in Reutum neer 

Als Reutumse voetballiefhebber valt er de afgelopen seizoenen maximaal te genieten van het vlaggenschip van onze vereniging. Voor het derde jaar op rij komt VV Reutum uit in de nacompetitie om promotie of om degradatie. Helaas gaat voor de laatste twee seizoenen dat laatste op. Zondag wacht een uitwedstrijd tegen SC Rheden 1. 

Hoewel het weer mooier wordt en een balletje trappen in de zon nooit verkeerd is, probeert ieder team de nacompetitie voor degradatie te ontlopen. Zo ook VV Reutum, maar een belabberde tweede seizoenshelft, waarbij het aantal blessures natuurlijk veel invloed had, zorgt ervoor dat het team van Peter Bokma toch in het 'toetje' van het seizoen is terechtgekomen. Na de verliespartij op de laatste speeldag bij Eilermark werd de tegenstander ook bekend, namelijk SC Rheden uit de gelijknamige Gelderse gemeente nabij Arnhem. 

Voor velen een onbekende club, maar toch een vereniging met historie. Zo kwam de club tussen 1955 en 1960 uit in het betaald voetbal, de toenmalige Eerste Klasse. In 1958 werd zelfs de kwartfinale van de KNVB Beker gehaald, waarin Feyenoord met 7-2 te sterk bleek. Maar goed, een rijke historie daar koop je heden ten dage niets voor zo hebben ze ook in Amsterdam geleerd. 

En dus beginnen beide teams aanstaande zondag met een schone lei. VV Reutum zal een manier moeten vinden om in het eigen spel te komen, zoals bijvoorbeeld onlangs in Heeten lukte. SC Rheden zal zich vooral focussen op het neerzetten van een stabiele organisatie, gezien de laatste wedstrijden. In de laatste vier wedstrijden werden namelijk maar liefst 25 tegengoals geïncasseerd. Daarbij moet vermeld worden dat de op een na laatste wedstrijd ook met grote cijfers werd gewonnen: 9-2. 

Spektakel gegarandeerd dus op Sportpark IJsselzicht? De voortekenen zijn in ieder geval gunstig voor een leuke wedstrijd. Maar uiteindelijk draait het voor VV Reutum maar om één ding: de volgende ronde om zo zicht te houden op lijfsbehoud in de derde klasse. Daarvoor volstaat vanzelfsprekend ook een 0-1. 

Allen een fijn (voetbal)weekend! 

Uitslag  donderdag 30 mei
Reutum 3 - TVC '28 8 ----6-0

Uitslagen zondag 2 juni 2024
SC Rheden 1 - Reutum 1 ----3-1
KOSC 4 - Reutum 3 ----1-1

Uitslagen Nacompetitie:
Overwetering – FC Eibergen ---- 2-0
Unisson – SDOL ---- 4-2
Luctor et Emergo – Bentelo ----5- 1
VVO – Enter ----0-6
Eilermark – Loenermark ---4-1
WVV’24 – VDZ ----1-0
DCS 1 – Reunie ----3-1
SC Rheden - Reutum ---- 3-1



Recent nieuws