zon 20 oktober 2024
0-1
La Première

Reutum krijgt in haar beste wedstrijd het slechtste resultaat

Om 14:00 uur werd er afgetrapt op de Kottenbrei tussen La Première en Reutum. Reutum kon een mooie stap maken op de ranglijst, mits er een goed resultaat zou worden behaald, maar dat was uiteraard pas na afloop te beoordelen.

Reutum begon goed aan de wedstrijd, nam direct het initiatief en creëerde de eerste kleine mogelijkheden via een vrije trap van Stijn en schoten van Mats en Mark. De intenties waren snel duidelijk: waar Reutum de opbouw verzorgde met gestructureerd spel, zocht La Première eigenlijk alleen haar aanvallers met lange ballen.

Het enige wat Reutum naliet, was om na balveroveringen rustig balbezit te houden en voorin grote kansen te creëren in plaats van slechts mogelijkheden. De teller van de hoekschoppen begon al snel op te lopen, maar leidde niet tot gevaar. De bal ging goed rond, er was overwicht in balbezit en de controle was zichtbaar. De eerste grote kans kwam na een kwartier spelen. Mark verlegde de bal mooi naar de opkomende Mats, die op zijn beurt de bij de tweede paal opgedoken Dani wist te vinden. De keeper twijfelde om uit te komen, maar maakte uiteindelijk de juiste keuze door zich goed te positioneren en de poging van Dani van zo'n vijf meter knap te pareren.

In de daaropvolgende periode zakte de tegenstander ver in, waardoor Reutum veel balbezit had op de helft van La Première. Gevaar voor het doel van de Reutum-keeper was er dan ook nog steeds niet. Wel was er een vervelend moment voor Jop. De middenvelder, die zichtbaar de stijgende lijn van vorige week voortzette, werd van de bal gelopen en kwam ongelukkig ten val, waarna hij zich met een hoofdblessure moest laten vervangen. Gelukkig was de bank van Reutum goed bezet en stond Maurice al snel klaar om Jop te vervangen.

Toch leek het moment dat Reutum even met tien man speelde een keerpunt na een sterke periode. Reutum werd slordiger en zocht voorin naar moeilijke oplossingen om kansen te creëren, wat vaak in teleurstelling eindigde. Uit een van die moeilijke situaties viel de bal op zo'n 35 meter voor de voeten van Mats, die opstoomde en uithaalde, maar zijn schot miste wat venijn, waardoor de keeper van La Première de bal eenvoudig kon klemmen. Enige tijd later ving Mats een lange bal van La Première goed op, waarna hij met Mark een combinatie aanging en zelf doorging. Mats schoot hard en gericht, maar de keeper redde met zijn voeten. De afvallende bal kwam bij Dani terecht, maar in plaats van direct te schieten, koos hij ervoor om de bal mee naar buiten te nemen, waar een schot waarschijnlijk een betere keuze was geweest.

In de rust was het duidelijk dat Reutum te weinig had geprofiteerd van het vele balbezit en La Première in leven had gelaten met de gelijke stand.

De tweede helft begon net als de eerste met veel balbezit voor Reutum. Ze hadden de controle en speelden voornamelijk op de helft van de tegenstander. Na tien minuten kwam echter de eerste mogelijkheid voor La Première, na een onnodig slordige opbouw van Reutum. Dit leidde tot een schot van ongeveer 20 meter, dat met overtuiging in de korte hoek werd binnengeschoten, waardoor Kevin kansloos was.

De teller van de hoekschoppen bleef in de tweede helft oplopen en eindigde na 90 minuten rond de 15. Al deze corners brachten echter te weinig gevaar. Stan vond de naar binnen gekomen Mark, die goed indraaide en op weg ging naar het doel. Hij passeerde de aanvoerder van La Première, maar die trok aan de noodrem, wat Reutum in plaats van een grote kans slechts een vrije trap en een gele kaart voor de tegenstander opleverde. Dit werd keurig opgemerkt door de scheidsrechter, want naast Mark liepen nog twee verdedigers, waardoor hij niet als "doorgebroken speler" kon worden beschouwd.

Even later, na langdurig balbezit, werd Mats aan de linkerkant vrijgespeeld en haalde hard uit richting doel. De afstand bleek echter te groot, waardoor de keeper het schot kon verwerken tot een rebound, die door een speler van La Première werd opgepikt. La Première speelde bijna elke bal achter de verdediging van Reutum, maar die werden allemaal opgepakt door de goed oplettende doelman.

Stijn zette een goede aanval op en vond Lex, die door was gebroken. Lex zette de bal voor, die werd verwerkt door een verdediger. De afvallende bal kwam bij Mats, die een actie maakte en van dichtbij leek te scoren. Lék, want met een katachtige reflex bracht doelman Schonewille opnieuw redding.

Toch kwam eindelijk het moment waarop Reutum had gewacht. Maurice vond Lex aan de rechterkant, die zijn directe tegenstander opzocht en de achterlijn haalde. Lex zette de bal voor, zodat Wout Mensink de bal in de korte hoek kon binnenwerken. Maar de grensrechter, die op het moment van het voorzetten zo'n 15 meter van de achterlijn stond, besloot dat de bal de lijn volledig had gepasseerd en vlagde voor een achterbal. Zonder dat de spelers van La Première protesteerden en terwijl het Reutum-publiek zich liet horen, wist het hele sportpark al dat dit een discutabele of zelfs onjuiste beslissing was.

Kort daarna kreeg Reutum een vrije trap op 25 meter. Stijn vond Mark, die de bal goed aannam, maar helaas niet genoeg kracht en richting mee kon geven, waardoor deze kans van zo'n 10 meter geen doelpunt opleverde.

Reutum probeerde het nog één keer. Stan veroverde de bal na een stevig duel en stuurde Mark op pad. Mark, die op het juiste moment startte, mocht samen met Stijn de doelman van La Première opzoeken. Maar voordat Mark kon afwerken, stond de grensrechter alweer met de vlag omhoog. Dit kon onmogelijk buitenspel zijn, aangezien Mark nog zo'n 2 à 3 meter voor de laatste linie stond. Nog vreemder was dat de linksback van La Première nog niet eens tot die laatste linie behoorde en Mark dus nog meer ruimte had.

Als u als trouwe lezer dit allemaal in twijfel begint te trekken, is dat volkomen begrijpelijk, want het wordt zo langzamerhand onnavolgbaar.

Met dit bijzondere moment was de wedstrijd voorbij. Reutum mag concluderen dat het de zaken goed op orde had en een sterke wedstrijd speelde, waarin het nauwelijks iets weggaf, maar dat bleek helaas net te veel. Reutum heeft nu een weekje rust om vervolgens in Lonneker de frustraties van zich af te spelen en eenn goed resultaat neer te zetten. We hopen het trouwe publiek daar weer in grote getale aan de zijlijn te zien, want ook deze week waren ze weer massaal aanwezig!

Opstelling: Kevin, Lex, Wout M, Stan, Mats, Ramon, Jop (Maurice '25), Dani (Mick '68), Jaap, Stijn, Mark